Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Over ons

Sinds 2017 organiseren UNIZO, Comeos en UCM samen Weekend van de Klant, en brachten zo Dag van de Klant en Sunday Shopday samen tot een feestelijk winkelweekend in heel België. Tijdens het Weekend verwennen tienduizenden winkeliers hun klanten met een cadeautje of leuke actie, zowel de (kleine) zelfstandigen als de (grote) ketens.

2020 is geen normaal jaar en zal het misschien ook niet meer worden. Moeten we in oktober nog steeds afstand bewaren? Of mogen we al weer funshoppen? Niemand die het op dit moment zeker weet. Weekend van de Klant zal er mogelijks dus ook een beetje anders uitzien in jouw stad, gemeente of straat.

Weekend van de Klant 2020, dat doorgaat op zaterdag 2 en zondag 3 oktober, legt meer dan ooit de nadruk op shoppen bij je favoriete, lokale winkels in je vertrouwde winkelstraat. We roepen iedereen op om (terug) bij zijn favoriete handelaar(s) te gaan shoppen en zo de Belgische economie, welvaart en werkgelegenheid te ondersteunen. We voorzien dit jaar een nog grotere mediacampagne en een nationale wedstrijd waar klanten van alle handelaars aan kunnen deelnemen.

Ondersteun onze campagne en roep de handelaars op om zich in te schrijven, het is helemaal gratis.

Inschrijven Hoe kan ik meedoen?

Winkel zoeken

Wil je weten wie meedoet? Vul dan hieronder het zoekveld in. Je kan zoeken op stad.

straatoverspanning Weekend van de Klant

Hoe kun je als stad, gemeente of vereniging meedoen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om Weekend van de Klant mee te promoten:

  • Spoor de handelaars uit je stad, gemeente of straat aan zich in te schrijven op onze website. Zo weten klanten dat ze veilig kunnen komen winkelen, en zich toch ook wel een beetje in de watten laten leggen 😊
  • Je kunt de deelnemende handelaars ook bundelen en aan ons doorgeven via deze Excel Weekend van de Klant.
  • Gebruik ons digitaal promomateriaal om in de aanloop naar het Weekend ook via jouw kanalen (website, nieuwsbrief, sociale media, magazine, …) te communiceren naar de klant.
  • Via onze webshop kun je extra materiaal bestellen zoals beachvlaggen, straatoverspanningen, ballonnen, affiches, …
  • Organiseer je zelf een actie tijdens het Weekend, geef ons dan alle info door via info@weekendvandeklant.be voor publicatie op de site.

Digitaal promomateriaal Webshop

Hoe kun je gaststad worden van Weekend van de Klant?

Wil je er tijdens het Weekend helemaal voor gaan en je bezoekers een onvergetelijk winkelweekend bezorgen? Elk jaar kiezen we in Vlaanderen en Wallonië een Weekendstad, een stad/gemeente die de uitvalsbasis is voor Weekend van de Klant. We organiseren er onze persconferentie, een exclusieve receptie of ontbijt voor de lokale handelaars en prominenten, en onze mediapartner Radio 2 zendt live uit met optredens van bekende artiesten.

De weekendsteden van 2020 zijn Hasselt en Namen.

Contacteer ons via info@weekendvandeklant.be voor meer informatie.

Weekend van de klant - Leuven 2019
Weekend van de Klant 2019
Ik wil meedoen
Weekend van de Klant