Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Over ons

Sinds 2017 organiseren UNIZO, Comeos en UCM samen Weekend van de Klant, en brachten zo Dag van de Klant en Sunday Shopday samen tot een feestelijk shopweekend in heel België. Tienduizenden winkeliers verwennen hun klanten met een cadeautjes of leuke actie, zowel de (kleine) zelfstandigen als de (grote) ketens. Vele gemeenten en verenigingen organiseren leuke activiteiten zoals modeshows, optredens of wedstrijden en voorzien foodtrucks, kinder- en straatanimatie. Want samen bereiken we de beste resultaten!

Weekend van de Klant draait om de klant. Maar uiteraard willen UNIZO, Comeos en UCM als ondernemersorganisaties met deze campagne ook de winkels zelf bedanken en ondersteunen met een brede communicatiecampagne. Weekend van de Klant is immers de ideale gelegenheid om de fysieke handel, groot of klein, op Belgische bodem in een positief daglicht te stellen.

Meedoen is dus de boodschap!

Inschrijven Hoe kan ik meedoen?

Winkel zoeken

Wil je weten wie meedoet? Vul dan hieronder het zoekveld in. Je kan zoeken op stad.

straatoverspanning Weekend van de Klant

Hoe kun je als stad, gemeente of vereniging meedoen?

Een plaats waar veel te beleven valt, is voor de klant des te aantrekkelijk. En de handelaars plukken er mee de vruchten van. Er zijn verschillende mogelijkheden om Weekend van de Klant mee te promoten:

  • Spoor de handelaars uit je stad, gemeente of straat aan zich voor 15 september in te schrijven op onze website, ze ontvangen dan van ons een gratis pakketje met promomateriaal voor hun winkel.
  • Je kunt de deelnemende handelaars ook bundelen en aan ons doorgeven via deze Excel Weekend van de Klant. Ze krijgen dan allemaal een promopakketje.
  • Organiseer je zelf een actie of event tijdens het Weekend, geef ons dan alle info door via info@weekendvandeklant.be voor publicatie op de site.
  • Gebruik ons digitaal promomateriaal om in de aanloop naar het Weekend ook via jouw kanalen (website, nieuwsbrief, sociale media, magazine, …) te communiceren naar de klant.
  • Via onze webshop kun je extra materiaal bestellen zoals beachvlaggen, straatoverspanningen, ballonnen, affiches, …

Wil je een leuke actie organiseren en zoek je nog inspiratie? Bekijk dat zeker ons webinar ‘Haal het maximum uit het Weekend van de Klant’.

Digitaal promomateriaal Webshop

Hoe kun je gaststad worden van Weekend van de Klant?

Wil je er tijdens het Weekend helemaal voor gaan en je bezoekers een onvergetelijk feestweekend bezorgen? Elk jaar kiezen we in Vlaanderen en Wallonië een Weekendstad, een stad/gemeente die de uitvalsbasis is voor Weekend van de Klant. We organiseren er onze persconferentie, een exclusieve receptie voor de lokale handelaars en prominenten, en radiozender MNM zendt live uit met optredens van bekende artiesten.

Dit jaar is Leuven Weekendstad.

Daarnaast zijn er dankzij ons partnership met VRT ook mogelijkheden om Radio 2 op zaterdag naar je stad/gemeente te halen.

Weekendstad worden Radio 2 ontvangen

MNM Weekend van de Klant

Bestel leuke extra’s in onze webshop!

Ja, ik bekijk de webshop graag

Ik wil meedoen
Weekend van de Klant