Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Over ons

Weekend van de Klant is een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM, en staat voor een feestelijk winkelweekend in jouw favoriete stad of gemeente in België.

We vieren dit jaar de zevende editie, op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023. Verspreid over alle Belgische steden en gemeenten verrassen tienduizenden winkeliers (zelfstandigen en ketens), horeca-zaken, kappers en schoonheidsspecialisten, bankkantoren, reisbureaus, … hun klanten met een cadeautje of leuke actie.

Ook jouw stad, gemeente of vereniging kan meegenieten van het Weekend door leuke activiteiten en animatie te organiseren. 

Weekend van de Klant, dat is

  • een weekend waarin de beleving centraal staat. We mobiliseren handelaars, horeca, steden en gemeenten om alle bezoekers twee onvergetelijke dagen te bezorgen vol animatie en verrassingen.
  • een weekend waarin massaal geshopt wordt. Vorig jaar zagen we de transacties stijgen met gemiddeld 17% tov een normaal weekend.
  • een grootschalige nationale mediacampagne op radio en tv, in de krant en magazines, op internet en sociale media, ter promotie van de (fysieke) handel in ons land.
  • helemaal gratis voor ondernemers, of ze nu lid zijn van UNIZO/Comeos/UCM of niet. Na inschrijving (voor 7 september) ontvangt elke deelnemer gratis promomateriaal.

Ondersteun jij ook onze campagne en de ondernemers in jouw stad/gemeente?

Handelaars inschrijven

Weekend van de Klant Wavre

Hoe kun je als stad, gemeente of vereniging meedoen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om Weekend van de Klant mee te promoten en de ondernemers in jouw stad/gemeente te ondersteunen:

  • Roep ondernemers op om zich gratis in te schrijven op onze website. Doen ze dat voor 7 september, dan ontvangen zij van ons een gratis pakket met campagnemateriaal. Je vindt een voorbeeldtekstje onder ‘promomateriaal’.
  • Bezorg ons de lijst van deelnemende handelaars via deze Excel Weekend van de Klant aan info@weekendvandeklant.be.
  • Leuk je centrum op door extra promomateriaal te bestellen in onze webshop, zoals beachvlaggen, straatoverspanningen, ballonnen, affiches, … (De webshop sluit op 7 september.)
  • Communiceer mee naar de klant. Gebruik ons digitaal promomateriaal om in de aanloop naar het Weekend ook via jouw kanalen (website, nieuwsbrief, sociale media, magazine, kalender, …) te communiceren.
  • Organiseer een leuke actie of animatie tijdens het Weekend, je kunt hiervoor samenwerken met de lokale handelaarsvereniging of UNIZO-afdeling. Je zeilt mee op een grootschalige mediacampagne. Geef ons alle info door via info@weekendvandeklant.be en wij publiceren het op deze site bij jouw stad/gemeente.

Promomateriaal Webshop

Animatie stad
Weekend van de klant straatoverspanning
Animatie stad