Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Over ons

Weekend van de Klant is een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM, en staat voor een feestelijk winkelweekend in heel België. We vieren dit jaar de zevende editie, op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023. Tienduizenden winkeliers (zelfstandigen en ketens), maar ook horeca-zaken, kappers en schoonheidsspecialisten, bankkantoren, reisbureaus, … verrassen hun klanten met een cadeautje of leuke actie. Heel wat steden, gemeenten en verenigingen organiseren leuke activiteiten en animatie.

Weekend van de Klant, dat is

  • een grootschalige mediacampagne op radio en tv, in de krant en magazines, op internet en sociale media, ter promotie van de (fysieke) handel in ons land.
  • helemaal gratis voor ondernemers, of ze nu lid zijn van UNIZO/Comeos/UCM of niet. Na inschrijving (voor 11 september) ontvangt elke deelnemer bovendien een pakketje met promomateriaal.

Weekend van de Klant, dat is verrassend plezant!

Ondersteun jij ook onze campagne en de ondernemers in jouw stad/gemeente?

Handelaars inschrijven Hoe meedoen?

Weekend van de Klant 2019 (2)

Hoe kun je als stad, gemeente of vereniging meedoen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om Weekend van de Klant mee te promoten en de ondernemers in jouw stad/gemeente te ondersteunen:

  • Roep ondernemers op om zich gratis in te schrijven op onze website. Doen ze dat voor 11 september dan ontvangen zij van ons een pakketje met campagnemateriaal. Je vindt een voorbeeldtekstje onder ‘promomateriaal’.
  • Bezorg ons de lijst van deelnemende handelaars via deze Excel Weekend van de Klant aan info@weekendvandeklant.be.
  • Bestel extra materiaal in onze webshop, zoals beachvlaggen, straatoverspanningen, ballonnen, affiches, … (De webshop sluit op 11 september.)
  • Communiceer mee naar de klant. Gebruik ons digitaal promomateriaal om in de aanloop naar het Weekend ook via jouw kanalen (website, nieuwsbrief, sociale media, magazine, kalender, …) te communiceren.
  • Organiseer een leuke actie of animatie tijdens het Weekend, je kunt hiervoor samenwerken met de lokale handelaarsvereniging of UNIZO-afdeling. Je zeilt mee op een grootschalige mediacampagne. Geef ons alle info door via info@weekendvandeklant.be en wij publiceren het op deze site bij jouw stad/gemeente.

Promomateriaal Webshop

Weekend van de Klant 2019
Ik wil meedoen
20181006 Weekend van de Klant Gent-foto Luk Collet-1623