Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Over ons

Weekend van de Klant is een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM, en staat voor een feestelijk winkelweekend in jouw favoriete stad of gemeente in België.

We maken ons klaar voor de komende editie in 2024. Deze zal doorgaan op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2024. Verspreid over alle Belgische steden en gemeenten verrassen tienduizenden winkeliers (zelfstandigen en ketens), horeca-zaken, kappers en schoonheidsspecialisten, bankkantoren, reisbureaus, … hun klanten met een cadeautje of leuke actie.

Ook jouw stad, gemeente of vereniging kan meegenieten van het Weekend door leuke activiteiten en animatie te organiseren. 

Weekend van de Klant, dat is

  • een weekend waarin de beleving centraal staat. We mobiliseren handelaars, horeca, steden en gemeenten om alle bezoekers twee onvergetelijke dagen te bezorgen vol animatie en verrassingen.
  • een weekend waarin massaal geshopt wordt. Vorig jaar zagen we de transacties stijgen met gemiddeld 11% tov een normaal weekend.
  • een grootschalige nationale mediacampagne op radio en tv, in de krant en magazines, op internet en sociale media, ter promotie van de (fysieke) handel in ons land.
  • helemaal gratis voor ondernemers.

Terugblikken naar 2023? Lees hier het volledige verslag!