Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Roeselare wordt onze Vlaamse gaststad!

En dat zal iedereen geweten hebben!

De nationale voorzitters van Comeos en UNIZO respectievelijk Erwin Van Osta en Peter Brysse hebben op dinsdag 29 juni Roeselare verrast met de boodschap dat Roeselare de Vlaamse Weekendstad wordt, samen met Moeskroen in Wallonië. In 2015 was Roeselare al eens dé gaststad van de –toen nog– Dag van de Klant. De herinneringen aan die dag deden de organisatie niet twijfelen om opnieuw te kiezen voor Roeselare.

Het popduo Mathieu & Guillaume zette reeds de toon door lukraak een Roeselaarse shopper vocaal te bedanken voor zijn bezoek. Hij werd op zijn beurt getrakteerd door de Burgemeester met een stevig boeket bloemen. Verrassend plezant! Dit jaar het thema van Weekend van de Klant.

Burgemeester Kris Declercq: “We zijn zeer trots dat Comeos en UNIZO kozen voor onze kandidatuur. Corona was een bittere pil voor veel winkeliers. Roeselare als podium van Weekend van de Klant is echt een symbolische resetknop voor onze Roeselaarse handelaars en horeca.”

Zaterdagmorgen 2 oktober zal de startknop voor Weekend van de Klant ingeduwd worden op de Grote Markt. Daarna zal Radio 2 –live vanuit Roeselare- letterlijk en figuurlijk de binnenstad innemen.

Doorheen het centrum zullen heel het weekend tal verschillende Vlaamse artiesten straatoptredens geven. Niet op podia, maar op een straathoek, in de winkel of gewoon op het terras. Er zijn natuurlijk ook bekende Vlamingen aanwezig in de winkel die de kassa zullen overnemen. En straattheater zal jong en oud verrassen. Het spreekt voor zich dat de winkels ook open zullen zijn op zondag.

Isabel Lapeirre (voorzitter UNIZO Roeselare): “De binnenstad zal het epicentrum zijn van Weekend van de Klant maar we vergeten de handelaars niet in de rand en de deelgemeentes. Ook zij zullen verrast worden met animatie en korte optredens.”

Handelaars en horeca-ondernemers worden niet vergeten!

Op zaterdagavond worden de handelaars en horeca-ondernemers uit Roeselare bedankt met een afterwork drink op de Grote Markt.

Filip Van Heghe (co-voorzitter vzw Shopping en Centrum Roeselare): “Tijdens Weekend van de Klant zetten we niet alleen de klanten in de bloemetjes maar ook onze ondernemers. We organiseren een afterwork drink op zaterdagavond maar net als vorig jaar zullen ook 50 van hen bezocht worden om hen de trofee te geven ‘ondernemers met goesting’.”