Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Leuven en Luik zetten hun deuren open als gaststeden voor het Weekend van de Klant 2023

De kogel is door de kerk. Elk jaar gaan Comeos, UNIZO en UCM op zoek naar twee steden die als gaststad hun beste beentje voorzetten tijdens Het Weekend van de Klant. Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023 organiseren Leuven en Luik zich als Vlaamse en Waalse gaststad om consumenten die dag in alle enthousiasme te ontvangen.

Tijdens Het Weekend van de Klant bedanken winkeliers hun klanten voor het vertrouwen. Duizenden winkeliers (zelfstandigen en ketens), maar ook horecazaken, kappers en schoonheidsspecialisten, bankkantoren, reisbureaus, … verrassen hun klanten met een cadeautje of leuke actie. Aan de vorige editie namen maar liefst 14.000 handelaars deel. Dit jaar wil Het Weekend van de Klant de focus leggen op de de totaalbeleving. Want winkelen omschrijf je vandaag het best als beleven: het is niet enkel winkelen, het is ook eten, drinken en fijne vrije tijd. En net dat zet het Weekend in de kijker.

“Als gaststad kunnen we om alles wat de Leuvense horeca en handel te bieden hebben in de kijker te zetten. Die prachtige combinatie van shoppen met de lekkerste gerechten en drankjes, gaat in Leuven al eeuwenlang samen”, klinkt het vanuit de stad Leuven. “Een bijkomende grote troef is dat je bij ons terecht kan voor een geweldige dag shoppen én ontspanning in de horeca, en dat allemaal op wandelafstand van elkaar. Als stad gaan we all-in voor een top Weekend. Dat is allemaal te ontdekken via @shoppeninleuven.”

“Luik is met zijn sterke economische en culturele troeven de ideale Waalse gaststad voor Weekend van de Klant. Tijdens het Weekend zullen we de geschiedenis van de stad, maar ook de vele nieuwe stedelijke perspectieven in de kijker zetten en onze handelaars doen schitteren”, besluit Luiks Schepen Elisabeth Fraipont, bevoegd voor handel.