Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Over ons

Sinds 2017 organiseren UNIZO, Comeos en UCM samen Weekend van de Klant, en brachten zo Dag van de Klant en Sunday Shopday samen tot een feestelijk shopweekend in heel België. Tijdens het Weekend verwennen tienduizenden winkeliers hun klanten met een cadeautje of leuke actie, zowel de (kleine) zelfstandigen als de (grote) ketens.

2020 is geen normaal jaar en zal het misschien ook niet meer worden. Moeten we in oktober nog steeds afstand bewaren? Of mogen we al weer funshoppen? Niemand die het op dit moment zeker weet. Weekend van de Klant zal er mogelijks dus ook een beetje anders uitzien.

Weekend van de Klant 2020, dat doorgaat op zaterdag 2 en zondag 3 oktober, legt meer dan ooit de nadruk op shoppen bij je favoriete, lokale winkels in je vertrouwde winkelstraat. We roepen iedereen op om (terug) bij zijn favoriete handelaar(s) te gaan shoppen en zo de Belgische economie, welvaart en werkgelegenheid te ondersteunen. We voorzien dit jaar een nog grotere mediacampagne en een nationale wedstrijd waar klanten van alle handelaars aan kunnen deelnemen.

Schrijf je in, het is helemaal gratis. Laat weten dat je meedoet en dat klanten veilig bij jou kunnen komen winkelen, en zich toch ook wel een beetje in de watten kunnen laten leggen 😊

Inschrijven Wat is er veranderd?

Weekend van de Klant - Luk Collet

Wat is er veranderd ten opzicht van de editie van 2019?

Weekend van de Klant blijft de ideale gelegenheid om jouw klanten in de watten te leggen, met een lekkere attentie of leuke actie. Je kunt ook meezeilen op onze mediacampagne. In deze uitzonderlijke situatie hebben wij echter doordachte keuzes moeten maken:

  • Grootschalige mediacampagne voor de handel in België: We gaan voor een nog grotere mediacampagne, op tv, radio, in kranten, en op sociale media. Dankzij onze trouwe partners Worldline en Bancontact zal echt iedereen weten dat het Weekend van de Klant is.
  • Geen gratis promopakketjes: Omdat we niet weten hoe alles er in oktober zal uitzien en we sterk geloven in de meerwaarde van een grote mediacampagne, versturen we dit jaar geen gratis promopakjes. We maken uiteraard wel een affiche, materiaal voor sociale media, … dat je vrij kan downloaden (en printen).
  • Leden van UNIZO, Comeos en UCM krijgen wél materiaal (weliswaar wat beperkter) via o.a. het ZO magazine, de UNIZO Ondernemersverenigingen of je Comeos-contactpersoon. Als je dat zou willen, kun je in onze webshop nog altijd bijkomend materiaal bestellen.
  • Nationale wedstrijd voor iedereen: We voorzien geen flyers, maar een wedstrijd op onze sociale media waaraan klanten van álle handelaars kunnen deelnemen. Deze wedstrijd zal ook een centrale rol spelen in de mediacampagne. Selectair geeft samen met TUI enkele binnenlandse en dichtbijvakanties weg.

Promomateriaal Webshop

 

Winkel zoeken

Wil je weten wie meedoet? Vul dan hieronder het zoekveld in. Je kan zoeken op stad.

Ik wil meedoen
20181006 Weekend van de Klant Gent-foto Luk Collet-1623
Weekend van de Klant 2019