Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Over Weekend van de Klant

Weekend van de Klant is een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM, en staat voor een feestelijk winkelweekend in jouw favoriete stad of gemeente in België.

We vieren dit jaar de zevende editie, op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober 2023. Tienduizenden winkeliers (zelfstandigen en ketens), horeca-zaken, kappers en schoonheidsspecialisten, bankkantoren, reisbureaus, … verrassen hun klanten met een cadeautje of leuke actie. Ook steden, gemeenten en verenigingen organiseren leuke activiteiten en animatie.

Weekend van de Klant, dat is…

 • Een weekend waarin de beleving centraal staat. We mobiliseren handelaars, horeca, steden en gemeenten om alle bezoekers twee onvergetelijke dagen te bezorgen vol animatie en verrassingen.
 • Een weekend waarin massaal geshopt wordt. Vorig jaar zagen we de transacties stijgen met gemiddeld 17% tov een normaal weekend.
 • Een grootschalige nationale mediacampagne op radio en tv, in de krant en magazines, op internet en sociale media, ter promotie van de (fysieke) handel in ons land.
 • Helemaal gratis voor jou als ondernemer, of je nu lid bent van UNIZO/Comeos/UCM of niet. Schrijf je in vóór 7 september en ontvang gratis promomateriaal. Ben je wel lid, dan kun jouw klanten laten deelnemen aan de wedstrijd.

Inschrijven Waarom deelnemen?

Schrijf je in vóór 7 september

en ontvang een gratis pakket met promomateriaal!

Ik doe mee!

 

Deed je vorig jaar al mee? Hernieuw dan eenvoudig je inschrijving via je account.

Weekend van de Klant - Luk Collet

Waarom deelnemen aan Weekend van de Klant?

 • Deelnemen is gratis. Schrijf je in, zo verschijn je op onze website en weten klanten wat ze bij jou kunnen verwachten.
 • Je ontvangt  een gratis pakket promomateriaal als je inschrijft vóór 7 september. Je kunt ook materiaal downloaden om promotie te maken.
 • Je surft mee op een grootschalige mediacampagne (Het Nieuwsblad, De Standaard, Billie Magazine, Radio 2).
 • Wedstrijd voor (klanten van) leden: als lid van Comeos, UNIZO of UCM kun je bij inschrijving (vóór 7 september) aanduiden dat je wilt deelnemen aan de wedstrijd om jouw klanten te bedanken. Ontdek hier de prijzen en de mechaniek.
 • Openen op zondag is niet verplicht, je kan ook enkel op zaterdag deelnemen aan Weekend van de Klant. Dit kan je aangeven bij je inschrijving.
 • Webshop met voordeeltarieven: in onze webshop kun je aan voordelige tarieven attenties kopen om uit te delen aan jouw klanten. Je vindt er ook bijkomend promomateriaal. (De webshop sluit op 7 september.)
 • En de cijfers van 2022 liegen niet: Onze hoofdpartners Worldline en Bancontact Payconiq Company registreerden gemiddeld 17% meer elektronische transacties dan tijdens een gewoon weekend.

Meedoen is dus de boodschap!

Inschrijven Webshop Promomateriaal

Deed je vorig jaar al mee? Hernieuw dan eenvoudig je inschrijving via je account.

Ik wil meedoen
20181006 Weekend van de Klant Gent-foto Luk Collet-1623
Weekend van de Klant 2019