Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Over ons

Weekend van de Klant is een organisatie van UNIZO, Comeos en UCM, en staat voor een feestelijk winkelweekend in heel België. We vieren dit jaar de vijfde editie, op zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021. Tienduizenden winkeliers (zelfstandigen en ketens), maar ook horeca-zaken, kappers en schoonheidsspecialisten, bankkantoren, reisbureaus, … verrassen hun klanten met een cadeautje of leuke actie. Ook veel gemeenten en verenigingen organiseren leuke activiteiten en animatie.

Weekend van de Klant, dat is

 • een grootschalige mediacampagne op radio en tv, in de krant en magazines, op internet en sociale media, ter promotie van de (fysieke) handel in ons land.
 • helemaal gratis voor jou als ondernemer, of je nu lid bent van UNIZO/Comeos/UCM of niet. Schrijf je in voor 12 september en ontvang bovendien een pakketje met promomateriaal. Ben je wel lid, dan kun je bij inschrijving wedstrijdflyers aanvragen om jouw klanten te bedanken.

Weekend van de Klant, dat is verrassend plezant!

Inschrijven Waarom deelnemen?

KBC Vindr

Weekend van de Klant - Luk Collet

Waarom deelnemen aan Weekend van de Klant?

 • Je zeilt mee op een grootschalige mediacampagne. Het is het ideale moment om jouw klanten te bedanken en te verrassen met een lekkere attentie of leuke actie.
 • Deelnemen is gratis. Schrijf je in, laat zo weten dat je meedoet en wat klanten bij jou kunnen verwachten. Je ontvangt een pakketje met campagnemateriaal (als je inschrijft voor 12 september) en kunt materiaal downloaden om samen met ons promotie te maken.
 • Nationale wedstrijd voor (klanten van) leden: als lid van Comeos, UNIZO of UCM kun je bij inschrijving (voor 12 september) gratis wedstrijdflyers aanvragen om jouw klanten te bedanken. Alle info over de wedstrijd vind je hier.
 • Openen op zondag is niet verplicht, je kunt ook enkel op zaterdag deelnemen aan Weekend van de Klant. Dit kun je aangeven bij inschrijving.
 • Webshop met voordeeltarieven: in onze webshop kun je aan voordelige tarieven attenties kopen om uit te delen aan jouw klanten. Je vindt er ook bijkomend promomateriaal. (De webshop sluit op 12 september.)
 • En de cijfers van 2020 liegen niet:
  • 65% van de Vlaamse deelnemers was het hele weekend open.
  • Er namen net geen 14.000 winkels en andere zaken deel. 95% gaf aan dat opnieuw te doen in 2021.
  • Onze hoofdpartners Worldline en Bancontact Payconiq Company registreerden gemiddeld 11% meer elektronische transacties dan tijdens een gewoon weekend. De uitgevers van maaltijdcheques zagen een stijging van 16%.

Meedoen is dus de boodschap!

Inschrijven Webshop

Schrijf je in voor 12 september

en ontvang een gratis pakketje met promomateriaal!

Ik doe mee!

Ik wil meedoen
20181006 Weekend van de Klant Gent-foto Luk Collet-1623
Weekend van de Klant 2019