Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over Weekend van de Klant, je deelname, het promomateriaal of de wedstrijd? Dan vind je hier waarschijnlijk het antwoord! We vragen je om eerst onderstaande vragen en antwoorden te bekijken, zo ben je het snelst geholpen. Vind je de oplossing echt niet, stuur ons dan gerust een mailtje via info@weekendvandeklant.be.

 

Over ons

Iedereen kan deelnemen aan Weekend van de Klant. Je moet geen lid zijn van UNIZO, UCM of Comeos. We willen een feest maken voor alle handelaars en alle klanten. Er zijn geen beperkingen.

Je kan je inschrijven op onze website via het inschrijvingsformulier. Je winkel verschijnt dan op de website en je ontvangt een gratis pakketje met promomateriaal. Je kunt ook digitaal materiaal downloaden op onze site en indien gewenst extra materiaal of attenties bestellen via onze webshop. We hopen dat je tijdens het Weekend van de Klant een leuke actie of attentie bedenkt om je klanten te bedanken voor hun trouw. Zoek je nog inspiratie? Bekijk dat zeker ons webinar ‘Haal het maximum uit het Weekend van de Klant’.

Neen, we verplichten uiteraard niemand. In steden en gemeenten waar volop op het Weekend van de Klant wordt ingezet, brengen wij heel wat volk op de been. Het is aan jou als ondernemer om in te schatten of een zondagsopening opportuun is. Op de affiche, raamstrook en op de website is alleszins de mogelijkheid voorzien om aan te duiden wanneer je effectief open bent, zo kun je het promotiemateriaal toch maximaal gebruiken ook al ben je maar op een van beide dagen open.

Neen, niemand is verplicht om korting te geven. We raden dat zelfs af. Weekend van de Klant draait om het bedanken van klanten op een leuke manier, met beleving in de winkel en de winkelstraten en/of een kleine attentie. Indien gewenst kun je een eigen of een lokale attentie voorzien, of iets aankopen in onze webshop.

Op zoek naar leuke tips en ideeën om van jouw Weekend een succes te maken? Bekijk dan ons webinar ‘Haal het maximum uit jouw Weekend van de Klant’ en pluk ook na het Weekend nog de vruchten van je actie.

Nee hoor dit is zeker niet verplicht. Weekend van de Klant draait rond het bedanken van je klanten voor de trouw, dit kan je op allerhande manieren doen. Je vindt steeds inspiratie op onze website, in onze nieuwsbrieven en in ons webinar ‘Haal het maximum uit jouw Weekend van de Klant’.

In 2019 gaat Weekend van de Klant door op 5 en 6 oktober. Weekend van de Klant is steeds het weekend waarin de eerste zondag van oktober valt.

UNIZO is de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen en Brussel. We maken zelfstandige ondernemers sterker. We verdedigen hun belangen, van starter en eenmanszaak over vrije beroeper tot grote KMO, samen met de vele bij ons aangesloten sectororganisaties. We organiseren talloze infosessies, opleidingen en netwerkactiviteiten, nationaal, regionaal en lokaal. We adviseren ondernemers via de UNIZO Ondernemerslijn, het Kennisnet en webinars. We voorzien interessante kortingen via onze partners. www.unizo.be

UCM is de belangrijkste Franstalige werkgeversorganisatie die de belangen van zelfstandigen en

bedrijfsleiders behartigt. De UCM ijvert voortdurend voor een beter zelfstandigenstatuut en lagere lasten. De UCM reikt zelfstandigen en kmo-leiders bovendien een volledig dienstenpakket aan waardoor ze hun onderneming efficiënter kunnen managen, zoals een sociaal verzekeringsfonds, een sociaal secretariaat, een kinderbijslagfonds en een ondernemingsloket. www.ucm.be

Comeos is de federatie voor handel en diensten in België, dit betekent dat wij de ketens die actief zijn in ons land vertegenwoordigen. Onze leden zijn actief in verschillende sectoren waaronder fashion, health&beauty, DIY, interior, food en nog vele anderen. Wij organiseren regelmatig meetings per sector of per expertise (sociaal, duurzaamheid, mobiliteit, economisch-juridisch, …). Onze jaarlijkse events, zoals de Mercuriusprijs, Summer Happening of Captains of Commerce zijn de ideale netwerkmomenten. www.comeos.be

Inschrijven

Neen, je moet geen lid zijn van een van onze organisaties. Weekend van de Klant staat open voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van Comeos, UNIZO of UCM moedigen we je aan om mee te doen. Elke handelaar kan zich inschrijven en ontvangt van ons een gratis promopakketje met materiaal voor zijn/haar winkel. Als je je inschrijft voor 15 september tenminste. Je moet echter wel lid zijn om deel te nemen aan onze nationale wedstrijd en wedstrijdflyers te ontvangen om uit te delen aan je klanten.

Dan is er iets misgelopen met je inschrijving. Heb je een bevestigingsscherm gezien? Zo niet, dan is je inschrijving niet doorgekomen en heb je misschien één of meerdere velden niet correct ingevuld. Probeer het gerust nog eens en dan lukt het zeker.

Je hebt een bevestigingsmail gekregen met daarin je login (dat is je emailadres) en paswoord (dit heb je zelf gekozen tijdens de inschrijving). Ga naar de “login” pagina op onze website en dan verschijnt de informatie van je winkel die je zelf kan aanpassen.

Je hebt een bevestigingsmail gekregen met daarin je login (dat is je emailadres) en paswoord (dit heb je zelf gekozen tijdens de inschrijving). Ga naar de “login” pagina  op onze website en dan verschijnt de informatie van je winkel.

Dit is jammer genoeg niet mogelijk. Omwille van logistieke automatismen kunnen we deze gegevens niet aanpassen na inschrijving.

Als je twee of drie winkels hebt, vragen we je de eerste winkel in te schrijven via ons inschrijvingsformulier en even de bevestigingsmail met je login en paswoord af te wachten. Je kunt dan inloggen via de “login” pagina en daar de andere winkels toevoegen. Heb je méér dan drie winkels, dan kan je Excel Weekend van de Klant downloaden, invullen, en terugsturen naar info@weekendvandeklant.be.

Nadat je je eerste winkel geregistreerd hebt, heb je een bevestigingsmail ontvangen met login (je mailadres) en zelfgekozen paswoord. Als je naar de loginpagina op onze website gaat, zie je daar je eerste winkel staan. Je kan dan bovenaan de pagina klikken op “nieuwe winkel”, hiermee kan je een nieuwe winkel koppelen aan hetzelfde mailadres en paswoord. Dit maakt aanpassingen makkelijker voor jou.

Ja hoor. Je kunt Excel Weekend van de Klant downloaden, invullen, en terugsturen naar info@weekendvandeklant.be.

Wil je een leuke actie organiseren voor het Weekend van de Klant, alleen of met de handelaars uit je straat? Dan is het webinar ‘Haal het maximum uit jouw Weekend van de Klant’ zeker iets voor jou! UNIZO Retail expert Steven Bollé reikt je tips en ideeën aan om van jouw Weekend een succes te maken, zowel tijdens alsook na afloop. Hij toont aan dat het Weekend ook een opportuniteit kan zijn om nieuwe klanten te genereren.

Promomateriaal

We sturen de promopakketjes op vanaf half augustus. Ten laatste op 20 september zul je je promopakketje ontvangen. Zo kun je het materiaal tijdig ophangen in je zaak.

In het promopakket zit 1 raamstrook, 1 A3 affiche, 25 ballonnen met logo Weekend van de Klant, 1 raamsticker van 30 cm en 4 vellen met attentiestickertjes (224 stickertjes).

Natuurlijk. We hebben een webshop met extra promomateriaal. Je kunt er o.a. bijkomende ballonnen of attentiestickertjes bestellen, maar ook bv. beachvlaggen en attenties.

Dat kan zeker, na 15 september kun je kan promopakketje aankopen via onze webshop aan €10 voor leden van UNIZO of Comeos, en €18 voor niet-leden.

Dat mag zeker, je mag het logo zelf echter niet bewerken en de logo’s van UNIZO en Comeos moeten te allen tijde zichtbaar blijven. Je kunt het logo downloaden bij het promomateriaal.

Wedstrijd

Dit is jammer genoeg niet mogelijk. Omwille van logistieke automatismen kunnen we deze gegevens niet aanpassen na inschrijving.

Je ontvangt van ons 250 flyers. Aan jou de keuze of je een flyer geeft aan elke betalende klant, of enkel vanaf een bepaald bedrag. Op elke flyer staat een unieke code die de klanten kunnen ingeven op de wedstrijdpagina. Elke code kan maar één keer ingegeven worden, de eerste deelname telt. Heb je flyers te veel? Geef ze dan aan je buurman of buurvrouw die ook meedoet. Er zullen vast en zeker bakkers, slagers, lokale supermarkten of anderen zijn die graag wat extra flyers krijgen voor hun klanten.

De wedstrijdflyers mag je enkel uitdelen tijdens het Weekend van de Klant op 5 en 6 oktober 2019, aan klanten die een aankoop doen. Aan jou de keuze of je een flyer geeft aan elke betalende klant, of enkel vanaf een bepaald bedrag.

De wedstrijdpagina gaat pas online op vrijdagavond 4 oktober, aangezien de wedstrijd pas start op zaterdagochtend 5 oktober.

De wedstrijd loopt van zaterdag 5 oktober tot en met zondag 20 oktober. Nadien is het niet meer mogelijk om deel te nemen of om je code in te geven.

De winkels die wedstrijdflyers hebben aangevraagd bij hun inschrijving, krijgen een icoontje van een wedstrijdbeker onder hun winkel. Zo kunnen klanten makkelijk zien in welke winkels ze kunnen deelnemen.

Onze flyers zijn tweetalig, dus geen taalproblemen meer voor anderstalige klanten.