Logo Weekend van de Klant - Weekend du Client

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over Weekend van de Klant, je deelname, het promomateriaal of de wedstrijd? Dan vind je hier waarschijnlijk wel het antwoord. Lees eerst even aandachtig onderstaande vragen en antwoorden, zo ben je het snelst geholpen. Vind je toch de oplossing niet, stuur ons dan gerust een mailtje via info@weekendvandeklant.be.

 

Over ons

Iedereen kan deelnemen aan Weekend van de Klant. Je moet geen lid zijn van UNIZO, UCM of Comeos. We willen een feest maken voor alle handelaars, horeca en alle klanten. Er zijn geen beperkingen.

Iedereen die inschrijft voor 7 september ontvangt van ons trouwens gratis promomateriaal. Enkel leden van Comeos, UNIZO of UCM kunnen bij inschrijving (voor 11 september)  gratis flyers aanvragen voor onze nationale wedstrijd.

Je kan je inschrijven op onze website via het inschrijvingsformulier. Je zaak verschijnt dan op de website, zo weet iedereen dat je meedoet en wat ze bij jou kunnen verwachten. We hopen dat je een leuke actie of attentie bedenkt om je klanten tijdens Weekend van de Klant te verrassen en bedanken voor hun trouw. Als lid van Comeos, UNIZO of UCM kun je bij inschrijving (voor 7 september) gratis flyers aanvragen voor onze nationale wedstrijd om uit te delen aan jouw klanten. Zoek je nog inspiratie? Bekijk dat zeker ons webinar ‘Haal het maximum uit het Weekend van de Klant’.

Neen, we verplichten uiteraard niemand. In steden en gemeenten waar volop op het Weekend van de Klant wordt ingezet, brengen wij heel wat volk op de been. Het is aan jou als ondernemer om in te schatten of een zondagsopening opportuun is. Op de affiche en op de website kan je aanduiden wanneer je effectief open bent, zo kun je het promotiemateriaal maximaal gebruiken.

Neen, niemand is verplicht om korting te geven. We raden dat zelfs af. Weekend van de Klant draait om het bedanken van klanten op een leuke manier, met beleving in de winkel en de winkelstraten en/of een kleine attentie. Als je dat wil kan je een eigen of een lokale attentie voorzien, of iets aankopen in onze webshop.

Op zoek naar leuke tips en ideeën om van jouw Weekend een succes te maken? Bekijk dan ons webinar ‘Haal het maximum uit jouw Weekend van de Klant’ en pluk ook na het Weekend nog de vruchten van je actie.

Nee, dit is niet verplicht. Weekend van de Klant draait rond het bedanken van je klanten voor de trouw, dit kan je op allerhande manieren doen. Je vindt steeds inspiratie op onze website, in onze nieuwsbrieven, op onze Facebookpagina, onze Instagrampagina en in ons webinar ‘Haal het maximum uit jouw Weekend van de Klant’.

In 2023 gaat Weekend van de Klant door op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Weekend van de Klant is steeds het weekend waarin de eerste zondag van oktober valt.

UNIZO is de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen en Brussel. We maken zelfstandige ondernemers sterker. We verdedigen hun belangen, van starter en eenmanszaak over vrije beroeper tot grote KMO, samen met de vele bij ons aangesloten sectororganisaties. We organiseren talloze infosessies, opleidingen en netwerkactiviteiten, nationaal, regionaal en lokaal. We adviseren ondernemers via de UNIZO Ondernemerslijn, het Kennisnet en webinars. We voorzien interessante kortingen via onze partners. www.unizo.be

UCM is de belangrijkste Franstalige werkgeversorganisatie die de belangen van zelfstandigen en bedrijfsleiders behartigt. De UCM ijvert voortdurend voor een beter zelfstandigenstatuut en lagere lasten. De UCM reikt zelfstandigen en kmo-leiders bovendien een volledig dienstenpakket aan waardoor ze hun onderneming efficiënter kunnen managen, zoals een sociaal verzekeringsfonds, een sociaal secretariaat, een kinderbijslagfonds en een ondernemingsloket. www.ucm.be

Comeos is de federatie voor handel en diensten in België, dit betekent dat wij de ketens die actief zijn in ons land vertegenwoordigen. Onze leden zijn actief in verschillende sectoren waaronder fashion, health&beauty, DIY, interior, food en nog vele anderen. Wij organiseren regelmatig meetings per sector of per expertise (sociaal, duurzaamheid, mobiliteit, economisch-juridisch, …). Onze jaarlijkse events, zoals de Mercuriusprijs, Summer Happening of Captains of Commerce zijn de ideale netwerkmomenten. www.comeos.be

Inschrijven

Neen, je moet geen lid zijn van Comeos, UNIZO of UCM. Weekend van de Klant staat open voor iedereen. We willen een feest maken voor alle handelaars, horeca-uitbaters en alle klanten. Er zijn geen beperkingen, iedereen kan zich inschrijven.

Iedereen die inschrijft voor 7 september ontvangt van ons  gratis promomateriaal met de post. Enkel leden van Comeos, UNIZO of UCM kunnen bij inschrijving (voor 7 september) gratis flyers aanvragen voor onze nationale wedstrijd.

Dan is er iets misgelopen met je inschrijving. Heb je een bevestigingsscherm gezien? Zo niet, dan is je inschrijving niet doorgekomen en heb je misschien één of meerdere velden niet correct ingevuld. Probeer het nog eens en dan lukt het zeker.

Je hebt een bevestigingsmail gekregen met daarin je login (dat is je emailadres) en paswoord (dit heb je zelf gekozen tijdens de inschrijving). Ga naar de “login” pagina op onze website en dan verschijnt de informatie van je winkel die je zelf kunt aanpassen.

Je hebt een bevestigingsmail gekregen met daarin je login (dat is je emailadres) en paswoord (dit heb je zelf gekozen tijdens de inschrijving). Ga naar de “login” pagina  op onze website en dan verschijnt de informatie van je winkel die je zelf kunt aanpassen.

Eens je ingeschreven bent, is het jammer genoeg niet meer mogelijk om het wel/niet ontvangen van wedstrijdflyers aan te passen. Omwille van logistieke automatismen kunnen we deze gegevens niet meer wijzigen.

Als je twee of drie zaken hebt, vragen we je de eerste zaak in te schrijven via ons inschrijvingsformulier en even de bevestigingsmail met je login en paswoord af te wachten. Je kunt dan inloggen via de “login” pagina en daar de andere zaken toevoegen. Heb je méér dan drie zaken, dan kun je de Excel Weekend van de Klant downloaden, invullen, en terugsturen naar info@weekendvandeklant.be.

Nadat je je eerste winkel geregistreerd hebt, heb je een bevestigingsmail ontvangen met login (je mailadres) en zelfgekozen paswoord. Als je naar de loginpagina op onze website gaat, zie je daar je eerste zaak staan. Je kan dan bovenaan de pagina klikken op “nieuwe winkel”, hiermee kan je een nieuwe zaak koppelen aan hetzelfde mailadres en paswoord. Dit maakt aanpassingen makkelijker voor jou.

Ja, dat kan! Download de Excel Weekend van de Klant, vul hem in, en stuur deze naar info@weekendvandeklant.be. Gelieve geen kolommen te verwijderen en alle zichtbare kolommen in te vullen om een optimale registratie mogelijk te maken.

Wil je een leuke actie organiseren voor Weekend van de Klant, alleen of met de handelaars uit je straat? Dan is het webinar ‘Haal het maximum uit jouw Weekend van de Klant’ zeker iets voor jou! UNIZO Retail expert Steven Bollé reikt je tips en ideeën aan om van jouw Weekend een succes te maken, zowel tijdens alsook na afloop. Hij toont aan dat het Weekend ook een opportuniteit kan zijn om nieuwe klanten te genereren.

Je vindt ook steeds inspiratie op onze website, in onze nieuwsbrieven en op onze Instagram– en Facebookpagina.

Promomateriaal

Ja! Iedereen die inschrijft voor 7 september (lid of niet) ontvangt van ons een gratis pakketje met een affiche, 2 vellen attentiestickers en ballonnen. Je ontvangt het pakketje na inschrijving via de post vanaf mid-september.

Je ontvangt het pakketje na inschrijving via de post vanaf mid-september.

In het gratis pakket zit een affiche, 2 vellen attentiestickers en ballonnen. Vroeg je als lid van Comeos, Unizo of UCM bij inschrijving ook wedstrijdflyers aan, dan ontvang je deze ook.

Natuurlijk. We hebben een webshop met extra promomateriaal. Je kunt er o.a. affiches, ballonnen of attentiestickertjes bestellen, maar ook bv. beachvlaggen en attenties.

Dat mag zeker, je mag het logo zelf echter niet bewerken en de logo’s van UNIZO en Comeos moeten te allen tijde zichtbaar blijven. Je kunt het logo downloaden bij het promomateriaal.

Wedstrijd

Als je lid bent van Comeos, Unizo of UCM kan je bij je inschrijving aanvinken of je wil deelnemen aan de wedstrijd of niet. Vink je dit aan voor 7 september 2023, dan ontvang je in je gratis promopakket een toonbankdisplay.

Deze toonbankdisplay kan je tijdens Weekend van de Klant, op 29 september en 1 oktober, uitzetten zodat je klanten de QR-code kunnen scannen.

Door de QR code op de display te scannen, komen consumenten terecht op de online deelnamepagina.

Eens je ingeschreven bent, is het jammer genoeg niet meer mogelijk om het wel/niet ontvangen van de display aan te passen. Omwille van logistieke automatismen kunnen we deze gegevens niet meer wijzigen.

Je ontvangt één display gratis in je promotiepakket. Wil je meer displays uitzetten? Dan kan je het bestand eenvoudig downloaden via de pagina van je ledenorganisatie en zelf afdrukken.

Wens je toch liever flyers uit te delen. We hebben ook gezorgd voor een printable versie van de display op flyerformaat. Ook te verkrijgen via je ledenorganisatie UNIZO, COMEOS of UCM.

Aan jou de keuze of je de display beschikbaar opstelt voor elke betalende klant, of voor alle klanten ongeacht een aankoop of niet. Op elke  display staat een QR code waarmee de klanten op de wedstrijdpagina komen.

De display mag je uitzetten tijdens Weekend van de Klant op 30 september en 1 oktober 2023. Aan jou de keuze of je een display zo neerzet zodat die voor iedere klant toegankelijk is, of enkel vanaf een bepaald bedrag.

De wedstrijd loopt van zaterdag 1 september tot en met zondag 17 oktober. Nadien is het niet meer mogelijk om deel te nemen.

Stimuleer je klanten om in je winkel zelf nog deel te nemen.

De winkels die deelnemen aan de wedstrijd, krijgen een icoontje van een wedstrijdbeker onder hun winkel op de website.

Klanten kunnen dit makkelijk herkennen als ze zoeken op onze website naar zaken die deelnemen aan Weekend van de Klant.

Zo scan je een QR-code met een iPhone of Android-toestel:

  • Open de app Camera.
  • Doe net alsof je een foto maakt van de QR-code. Richt de camera dus op de QR-code.
  • De QR-code verschijnt op het scherm. Breng de QR-code volledig in beeld.
  • Er verschijnt een melding om de achterliggende site van de QR-code te openen. Tik op de melding.

 

We hebben ook tweetalige displays, dus geen taalproblemen meer voor anderstalige klanten.